torsdag 19. juli 2012

Oppdaget av Columbus i 1493, og ble en av britenes viktigste slaveplantasjer

Nå plasker du i luksus i Amerikas minste selvstendige stat. 

KARIBIA: På luksushotellet Montpelier Plantation er det lite som minner om sukkerplantasjene fra 1700-tallet. Foto: RELAIS & CHÂTEAUX(Dagbladet God torsdag): Mange hoteller ble opprinnelig bygget til et helt annet formål enn nettopp hotelldrift.

Reisesiden Virtual Tourist har plukket ut sine favoritter blant luksushoteller verden rundt, som tidligere har vært noe helt annet.

Et av dem er Montpelier Plantation på øya Nevis.

Slaveøy

Idylliske Karibia er for turister forbundet med paradis, der sol, bad og full avslapning ofte står på programmet.

Sørøst for Puerto Rico finner du den naturskjønne vulkanøya Nevis, omkranset av sandstrender på tre sider.

Kontrasten er stor mellom luksushotellet Montpelier Plantation som ligger her i dag, og sukkerplantasjene som lå her på 1700-tallet.

Størstedelen av den nåværende befolkningen er nemlig etterkommere etter afrikanske slaver som ble brakt til øya for å arbeide på sukkerplantasjene.

Oppdaget av Columbus

Øya er en av to øyer i landet Saint Kitts og Nevis, tilhører øygruppen Leeward Islands, og ifølge Store norske leksikon ble Nevis oppdaget av Columbus 1493 og kolonisert av engelskmennene 1628.

Saint Kitts og Nevis er ifølge Wikipedia den minste selvstendige staten i Amerika både i folketall og utstrekning.

Nevis ble likevel en svært viktig økonomisk ressurs for det britiske imperiet på grunn av den gode kvaliteten på sukkerroene som ble produsert her, skriver nevisisland.com.

20 prosent av imperiets totale sukkerproduksjon på 1700-tallet kom nemlig fra plantasjene på Nevis, noe som gjorde slaveøya viktigere innen sukkerproduksjon enn større øyer som blant anne Jamaica.

Navnet Nevis kommer forøvrig fra spanske Nuestra Señora de las Nieves, «Vår frue av snø», og navnet er en hyllest til den hvite skya som omgir vulkanen Nevis Peak midt på øya.

Prinsesse Diana på besøk

Det er familien Hoffman som driver hotellet Montpelier Plantation, og tre generasjoner i familien bor her.

De har hatt besøk av en rekke prominente gjester. Blant annet besøkte Prinsesse Diana og sønnene hennes luksushotellet kort tid etter hun separerte seg fra prins Charles.

Frister det med hoteller med et historisk sus over seg?

Sjekk reisemuligheter, pris og mer informasjon om flere hoteller med lang historie i bildeserien øverst i artikkelen.

Hentet fra: dagbladet.no
Alv Andreas Dahl