mandag 23. juli 2012

Eier krever ryddeplan for romleiren fredag formiddag

MØTTES I LEIREN: Her er styreleder Albert. Kr Hæhre (hvit skjorte) og daglig leder Vanessa Quintavalle (t.h.) i romleiren på tirsdag. De to eier 50 prosent hver av Årvoll Eiendom AS, som eier romfolk-tomten på Årvoll. Foto: KRISTIAN HELGESEN / VG
(VG Nett) Det er full strid mellom eierne av romfolk-tomten på Årvoll. Albert Hæhre ber nå Vanessa Qiuntavalle om avviklingsplan for romleiren innen fredag klokken 10. 
 
Det kommer frem i et brev torsdag ettermiddag. Byggindustrien har fått tilgang til brevet. Hæhre skriver til Quintavalle:

«Jeg oppfattet deg på mandag ettermiddag slik at du var åpen for en styrt avvikling av leieren basert på de pålegg Oslo Kommune ga. På tirsdag ble jeg kjent med at du hadde engasjert advokat og motsatte deg avvikling. Som en midlertidig løsning ble det avtalt at du skulle ta ansvar for en total sikring av tomten. Slik jeg ser det har du fortsatt ikke forsøkt å få til en ryddig avvikling av leieren.»

Hæhre er styreleder for Årvoll Eiendom AS, som eier området hvor romfolket oppholder seg. Qiuntavalle er daglig leder i selskapet.

De to eier 50 prosent hver av Årvoll Eiendom AS.

Fredag klokken 10

Hæhre skriver videre at han som styreleder i Årvoll Eiendom AS, som eier tomten, vil ta over håndteringen av den betente saken, hvis Quintavalle ikke legger frem en plan for å få romleiren ryddet.

Fristen for Quintavalle til å legge frem en avviklingsplan er fredag klokken 10. Hæhre legger ikke skjul på hva styrets plan er:

«Styrets siktemål er å få avviklet den uheldige og rettsstridige bruk av tomta som nå skjer, snarest mulig.»

Brevet ble sendt kun timer etter at VG Nett skrev at naboene av romleiren varslet søksmål mot Hæhre hvis ikke romleiren stenges innen tre dager.

- Vi har blitt sviktet av både kommunen og staten. Nå sitter vi alene og må løse det som egentlig er et nasjonalt problem, sa Hege Almerud, som leder nabogruppen bak søksmålet, til VG Nett.

Vanessa Quintavalles advokat, Tor Erling Staff, sier til TV 2 at Quintavalle vil ta kontakt med sin kompanjong Hæhre torsdag kveld. Men han ville ikke si noe om hva han tror om utfallet av denne kontakten, skriver NTB.

Det har ikke lykkes VG Nett å få en kommentar fra hverken Hæhre eller Quintavalle torsdag ettermiddag.

Flere romfolk

Samtidig har Bydel Bjerke sendt ut en ny rapport om eiendommen på Årvoll.

- Det er p.t. ingen forhold som gir grunnlag for stenging av området, men bydelen ser likevel med bekymring på det økende antallet personer som oppholder seg i leiren, skriver Bydel Bjerke i rapporten torsdag ettermiddag.

Ifølge bydelen er det 27 telt og et tredvetalls biler på området, en betydelig økning fra tidligere i uken.

- Bilene er hovedsakelig registrert i Bulgaria. På grunn av det økende antallet står bilene og teltene stadig tettere. Økningen er såpass stor at bydelen ønsker å uttrykke bekymring og grunneier bør vurdere forsvarligheten, skriver bydelen.

Rapporten tar også for seg punkter som går ut på toalettsituasjonen, vannforsyningen, søppelhåndtering, klager vedrørende skadedyr og bruk av åpen ild på området. Grunnet klager fra naboer har beboerne fått beskjed om kun å lage mat på den nordliste delen av området.

Hentet fra: vg.no
Alv Andreas Dahl